Torstai seikkailua täynnä!

19.11.2015 Vierumäen Urheiluopistolla, otteita Vierumäki-blogista, teksti ja kuvat: Terhi Leiniö

 

Lähdin suunnistamaan kohti Kalattoman laavua, joka sijaitsee ulkoilureitti Opiston kympin varrella. Onneksi sain Jounin mukaan paikallisoppaaksi, sillä tämä alueemme on sen verran iso, etten kyllä olisi omilla suunnistustaidoillani yksin löytänyt laavulle.

Tiesin, että laavulla olisi käynnissä Mun juttu – meidän tulevaisuus -hankkeen ensimmäinen workshop. Kyseinen hanke on lähellä sydäntäni --- Tavoitteena on tarjota nuorille hyvän elämän eväitä esimerkiksi luontoliikunnan keinoin.

Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen ESR-hanke ja Vierumäki on mukana yhtenä toteuttajana. Lisää hankkeesta voit lukea täältä.

Laavulta löytyi iloinen ja innostunut porukka, jota johtivat Mun Juttu -hankkeen Vierumäen projektipäällikkö Anna Lappalainen sekä Outward Boundin Michelle Suni.

Annan ja Michellen lisäksi laavulta löytyi kasa nuoria, joista osa oli Vierumäen liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijoita ja osa Lahden nuorisopalveluiden Starttipajan nuoria. Ideana oli, että Vierumäen opiskelijat opastavat Starttipajan nuoria esimerkiksi siinä, miten luonnossa liikutaan viisaasti tai miten  sytytetään nuotio ja keitetään trangialla ruokaa. Näin nuoret saavat jeesata toisia nuoria sekä oppia toinen toisiltaan arvokkaiden kokemusten kautta. Aika mieletöntä!

Tuli todella hyvä mieli, kun seurasin hetken tohinaa laavulla. Toivottavasti laavulta ottamistani kuvista välittyisi sama tunnelma edes vähäsen.

Laavulta suunnistin heti kirjoittamaan tätä juttua sydän torstaitoivoa täynnä. Valoa ja lämpöä rintaan teillekin, lukijat!

 

 

 

Nuorten polku

 

Nuorten polulla otetaan kiinni osaamisesta ja taidoista. Ne ovat voimavaroja, joiden kautta nuori voi vahvistaa itsetuntemustaan, itseilmaisuaan ja vuorovaikutustaitojaan. Nyt kannustetaan näkemään osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Nuorten itsetuntemusta vahvistetaan taide-, media- ja luontotyöpajojen avulla. Innostusta liikkumista kohtaan viritetään elämys- ja seikkailupedagogiikan keinoin ja kiinnostusta ympäristöasioihin herätetään ekososiaalisin menetelmin.

Kaikki tämä tapahtuu luovasti ja nuoria osallistaen. Luovuus on hankkeessamme mm.

  • mediapajoja, itseilmaisullisuutta, vuorovaikutteisuutta, audivisuaalisia kokeiluja, dokumentointia
  • taidepajoja, EKOThinkTank, ITE-taidetta, tuunausta, EKO-hyötypuutarhapilotointia
  • sävellystyöpajoja, osallistavaa musiikkiteatteria, omien biisien tekemistä, kierrätysmateriaalien käyttöä, trikkausta
  • luontoyhteyspajoja, luonnosta ammennettavaa hyvinvointia, luontoleiri, pelillisyyttä, selvitystä lähiluonnon merkityksistä nuorille
  • luontoliikuntapajoja, luontoa oppimisympäristönä, seikkailupedagogiikkaa,  audiovisuaalista elämyspedagogiikkaa, vihreää ja esteetöntä luontoympäristöä,  hyvinvointiportaalin rakentamista

Tuomme verkkoon tuliaisia pajoista!

 

 

 

 

 


Johku | Store