Tanssin taikaa

 

Olipa antoisaa päästä katsomaan nuorten tanssipajaa Ohjaamon tiloissa Lahdessa. Tila itsessäänkin on hurmaava ullakkokerros, jonne siivilöityi huhtikuun keväistä valoa. Tanssija Riku Immonen otti nuoret vastaan rennosti. Jo esittäytyminen viritti tanssimuuveihin, kun Riku pyysi jokaista sanomaan nimensä ja samalla tekemään jonkin liikkeen. Ensin haparoitiin ujoja kädenheilautuksia, sitten vähän rohkeampaa kuviota kunnes viimeiset poseerasivat kunnon tanssiasennoissa ja kertoivat liikkeillään myös omasta temperamentistaan ja luonteestaan.

 

Verryttelyn jälkeen lähdettiin oitis tekemään sarjaa liike kerrallaan. Näppäilin haltioissani kuvia, kun näin koreografian muotoutuvan silmissä. Vaikutuksen teki harjoitus, jossa nuoret silmät suljettuina kädet siipinä, kuvittelivat lentävänsä. Ilmeet olivat keskittyneitä ja onnellisia. Tilaan tuli ilmaa, vapautta, kauneutta. Jokaisen nuoren kasvoilla lepäsi taianomainen valo. Hiivin hiljaa pois.

 

Iltapäivällä palasin ja koreografia oli jo muotoutunut ja nyt sitä harjoiteltiin eri musiikin rytmien tahdittamana, jatsina, kansantanhuna, rockahtavana, popahtavana tai kunnon hip hop -versiona. Aina tuli ilmaisuun uusia ulottuvuuksia ja kerroksia. Lumoavaa, sanoisin. Päivään jäi irtonainen hyvä fiilis pelkästä katsomisesta. Nuoret osaa mitä vaan.

 

 

 

Nuorten polku

 

Nuorten polulla otetaan kiinni osaamisesta ja taidoista. Ne ovat voimavaroja, joiden kautta nuori voi vahvistaa itsetuntemustaan, itseilmaisuaan ja vuorovaikutustaitojaan. Nyt kannustetaan näkemään osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Nuorten itsetuntemusta vahvistetaan taide-, media- ja luontotyöpajojen avulla. Innostusta liikkumista kohtaan viritetään elämys- ja seikkailupedagogiikan keinoin ja kiinnostusta ympäristöasioihin herätetään ekososiaalisin menetelmin.

Kaikki tämä tapahtuu luovasti ja nuoria osallistaen. Luovuus on hankkeessamme mm.

  • mediapajoja, itseilmaisullisuutta, vuorovaikutteisuutta, audivisuaalisia kokeiluja, dokumentointia
  • taidepajoja, EKOThinkTank, ITE-taidetta, tuunausta, EKO-hyötypuutarhapilotointia
  • sävellystyöpajoja, osallistavaa musiikkiteatteria, omien biisien tekemistä, kierrätysmateriaalien käyttöä, trikkausta
  • luontoyhteyspajoja, luonnosta ammennettavaa hyvinvointia, luontoleiri, pelillisyyttä, selvitystä lähiluonnon merkityksistä nuorille
  • luontoliikuntapajoja, luontoa oppimisympäristönä, seikkailupedagogiikkaa,  audiovisuaalista elämyspedagogiikkaa, vihreää ja esteetöntä luontoympäristöä,  hyvinvointiportaalin rakentamista

Tuomme verkkoon tuliaisia pajoista!

 

 

 

 

 


Johku | Store