Mahdottomasta mahdolliseen

Mun juttu – Meidän tulevaisuus -hanke järjesti trikkaustyöpajan Lahti Block Partyilla 20.8.2016. Trikkaus on sekoitus akrobaattista voimistelua ja taistelulajeja. Sen tarkoituksena on tehdä erilaisia liikkeitä, kuten potkuja, voltteja ja kierteitä mahdollisimman sulavin liikkein.

Trikkaustyöpajaa vetäneet tamperelaiset Heikki Järvinen ja Aleksi Ranta ovat harrastaneet trikkausta jo vuosia. Työpajaa edeltänyt trikkausesitys todisti, että vuodet eivät ole menneet hukkaan: miehet kykenivät uskomattomiin liikeyhdistelmiin, ”comboihin”, joissa korkeita voltteja seurasivat potkut ja lopulta sulava laskeutuminen asfaltille. Mahdottomilta näyttävät liikkeet ovat kuitenkin trikkaajamiesten mukaan erittäin mahdollisia.

”Ihmiset luulevat, että liikkeet ovat mahdottomia. Liikkeet kuitenkin opetellaan turvallisesti ja pikkuhiljaa, askel kerrallaan”, Ranta kertoo. Innostus lajiin lähti YouTube-videoista, joiden avulla Ranta ystävineen aloitti liikkeiden opettelun omalla takapihallaan.

Trikkausesityksen jälkeen Järvinen ja Ranta houkuttelivat esitystä seuranneita ihmisiä kokeilemaan trikkausta vetämässään työpajassa. Lahti Dance Academyn ständiltä mukaan tempautunut Erja Kononoff on löytänyt oman juttunsa jo tanssin parista, mutta myös trikkaus herätti kiinnostusta.

”Tuntui kyllä vaikealta aluksi! Minun on jo aikaisemminkin pitänyt kokeilla trikkaamista. Tanssitausta varmasti helpottaa liikkeiden opettelemista. Trikkaus harrastuksena kiinnostaisi, mutta aika ei taida ikävä kyllä riittää”, Kononoff toteaa.

Erika

http://g468Dt5hVXaUT68La?dl=0

 

Nuorten polku

 

Nuorten polulla otetaan kiinni osaamisesta ja taidoista. Ne ovat voimavaroja, joiden kautta nuori voi vahvistaa itsetuntemustaan, itseilmaisuaan ja vuorovaikutustaitojaan. Nyt kannustetaan näkemään osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Nuorten itsetuntemusta vahvistetaan taide-, media- ja luontotyöpajojen avulla. Innostusta liikkumista kohtaan viritetään elämys- ja seikkailupedagogiikan keinoin ja kiinnostusta ympäristöasioihin herätetään ekososiaalisin menetelmin.

Kaikki tämä tapahtuu luovasti ja nuoria osallistaen. Luovuus on hankkeessamme mm.

  • mediapajoja, itseilmaisullisuutta, vuorovaikutteisuutta, audivisuaalisia kokeiluja, dokumentointia
  • taidepajoja, EKOThinkTank, ITE-taidetta, tuunausta, EKO-hyötypuutarhapilotointia
  • sävellystyöpajoja, osallistavaa musiikkiteatteria, omien biisien tekemistä, kierrätysmateriaalien käyttöä, trikkausta
  • luontoyhteyspajoja, luonnosta ammennettavaa hyvinvointia, luontoleiri, pelillisyyttä, selvitystä lähiluonnon merkityksistä nuorille
  • luontoliikuntapajoja, luontoa oppimisympäristönä, seikkailupedagogiikkaa,  audiovisuaalista elämyspedagogiikkaa, vihreää ja esteetöntä luontoympäristöä,  hyvinvointiportaalin rakentamista

Tuomme verkkoon tuliaisia pajoista!

 

 

 

 

 


Johku | Store