Kässäripaja

Ohjaaja Esa Illi opasti draamapajan nuoria elokuvakäsikirjoituksen tekoon. Porukka jakaantui kahdeksi ja tuotti synopsikset kuvausideoistaan. Niitä puitiin yhdessä ja mietittiin miten lähteä työstämään kuvakäsikirjoitusta. Toinen ryhmä ideoi kahden todellisuuden törmäystä, missä arkiset asiat ovatkin jotain muuta kuin miltä näyttävät. Teema ja arkitodellisuus ovat ikäänkuin eri paria. 

Toisen ryhmän idea lähti liikkeelle krapula-aamusta, jossa herra Darra aloittaa aamun askareet mutta jokainen konkreettinen tapahtuma tuo mieleen muistumia edellisestä illasta flashbackin omaisesti. Mikrosta löytyy sukat, jotka vievät Orimattilan pelloille tai herra Darra astuu pulkkaan kun on laittamassa pizzaa uuniin ja pulkka siirtää hänet hyppyrimäkeen hurjaan laskuun. Esineet toimivat ikään kuin linkkeinä uusiin tapahtumiin.

Ensin oltiin ihan pihalla ja sitten ihan inessä. Kässärit etenivät vauhdilla. Pääsiäisen jälkeen päästään kuvaamaan!

Nuorten polku

 

Nuorten polulla otetaan kiinni osaamisesta ja taidoista. Ne ovat voimavaroja, joiden kautta nuori voi vahvistaa itsetuntemustaan, itseilmaisuaan ja vuorovaikutustaitojaan. Nyt kannustetaan näkemään osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Nuorten itsetuntemusta vahvistetaan taide-, media- ja luontotyöpajojen avulla. Innostusta liikkumista kohtaan viritetään elämys- ja seikkailupedagogiikan keinoin ja kiinnostusta ympäristöasioihin herätetään ekososiaalisin menetelmin.

Kaikki tämä tapahtuu luovasti ja nuoria osallistaen. Luovuus on hankkeessamme mm.

  • mediapajoja, itseilmaisullisuutta, vuorovaikutteisuutta, audivisuaalisia kokeiluja, dokumentointia
  • taidepajoja, EKOThinkTank, ITE-taidetta, tuunausta, EKO-hyötypuutarhapilotointia
  • sävellystyöpajoja, osallistavaa musiikkiteatteria, omien biisien tekemistä, kierrätysmateriaalien käyttöä, trikkausta
  • luontoyhteyspajoja, luonnosta ammennettavaa hyvinvointia, luontoleiri, pelillisyyttä, selvitystä lähiluonnon merkityksistä nuorille
  • luontoliikuntapajoja, luontoa oppimisympäristönä, seikkailupedagogiikkaa,  audiovisuaalista elämyspedagogiikkaa, vihreää ja esteetöntä luontoympäristöä,  hyvinvointiportaalin rakentamista

Tuomme verkkoon tuliaisia pajoista!

 

 

 

 

 


Johku | Store