Nyt se on sitten tehty! Pitkään ja hartaasti suunniteltu vaellus tai retki Padasjoen Taurusjärven maisemissa. Aamuaurinko otti meidät iloisesti vastaan. Nuoret opastivat telttojen pystyttämisessä ja ruuanlaitossa. Mukavasti nousi telttakylä ja syntyi makoisia pasta-aterioita trangioilla. Myös Salpauksen nuorten erähenkinen illainen oli vertaansa vailla. Loimulohta, vokattuja juureksia, tuoreita sämpylöitä humuslevitteineen - ja muurinpohjaletut hillon kera eivät koskaan ole maistuneet niin taivaallisen hyviltä kuin hämärtyvässä illassa kynttilälyhtyjen loisteessa avaran taivaan alla.

Iltapäivä vierähti kuin siivillä Universumi-pajassa, jossa rakensimme taiteilija Jarmo Valtasen ohjaamana taideteoksen luonnonmateriaaleista. Tekeminen oli intesiivistä ja työskentelyssä yhdistyi yhteisöllinen tekeminen ja oma taiteellinen näkemys. Lumpeenlehtien peitossa oleva lampi toi upean taustan installaatiollemme. Osa valitsi Ääni-improvisaation ja nautti luonnon vapauttavasta vaikutuksesta. Syntyi yhteislaulua tuulen kanssa ja resonointia toisten ryhmäläisten äänten kanssa. Draamapajassa uskallettiin hullutella ja hypätä tuntemattomaan, astua omien mukavuusrajojen ulkopuolelle. Kaiken kruunasi live-esitys nuotiolla: tyttö ja kitara. Kaunis ääni soljui maisamaan ja kosketti jokaista kuulijaa herkkyydellään.  

Taiteen lomassa päästiin myös kokeilemaan melontaa, joka monelle oli ensimmäinen ja mieleenpainuva melomiskokemus, kun kanootti lipui pitkin järven tyyntä selkää. Action track -vaellus puolestaan tutustutti mukavalla tavalla digitaalisiin mahdollisuuksiin ja sovelluksiin. Retkeillä voi näinkin!

Retki päättyi Lehmonkärjen Omettaan, jossa saimme runsaan päivällisen. Tunnelma oli rento, vapautunut ja iloinen.  #munjuttuhanke

 

 

 

Nuorten polku

 

Nuorten polulla otetaan kiinni osaamisesta ja taidoista. Ne ovat voimavaroja, joiden kautta nuori voi vahvistaa itsetuntemustaan, itseilmaisuaan ja vuorovaikutustaitojaan. Nyt kannustetaan näkemään osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Nuorten itsetuntemusta vahvistetaan taide-, media- ja luontotyöpajojen avulla. Innostusta liikkumista kohtaan viritetään elämys- ja seikkailupedagogiikan keinoin ja kiinnostusta ympäristöasioihin herätetään ekososiaalisin menetelmin.

Kaikki tämä tapahtuu luovasti ja nuoria osallistaen. Luovuus on hankkeessamme mm.

  • mediapajoja, itseilmaisullisuutta, vuorovaikutteisuutta, audivisuaalisia kokeiluja, dokumentointia
  • taidepajoja, EKOThinkTank, ITE-taidetta, tuunausta, EKO-hyötypuutarhapilotointia
  • sävellystyöpajoja, osallistavaa musiikkiteatteria, omien biisien tekemistä, kierrätysmateriaalien käyttöä, trikkausta
  • luontoyhteyspajoja, luonnosta ammennettavaa hyvinvointia, luontoleiri, pelillisyyttä, selvitystä lähiluonnon merkityksistä nuorille
  • luontoliikuntapajoja, luontoa oppimisympäristönä, seikkailupedagogiikkaa,  audiovisuaalista elämyspedagogiikkaa, vihreää ja esteetöntä luontoympäristöä,  hyvinvointiportaalin rakentamista

Tuomme verkkoon tuliaisia pajoista!

 

 

 

 

 


Johku | Store